10 důležitých věcí pro miminko narozené v zimě

 Výbavička pro zimní miminko

 

Hodně věciček, které pořizujete pro miminko, je univerzálních, které použijete jak v létě, tak v zimě. Jsou ale i takové, které budete potřebovat pouze v zimě. Které to jsou?

 

Potřeby do kočárku a autosedačky

 

Jedná se především o fusak do kočárku a teplou zavinovačku do autosedačky. S dítětem budete cestovat  autem nebo v kočárku, proto je jeho ochrana ta nejdůležitější. Samozřejmostí je i deka, kterou vašeho miláčka přikryjete. Máte tak jistotu, že miminko ochráníte před chladem. Deka poslouží i jako podložka do kočárku jako jedna z vrstev.

 

Zimní oblečení

 

Zimní kombinézka ať už v podobě zateplené šusťákové nebo hřejivé, chlupaté kombinézky. Určitě využijete i teplé kabátky, polodupačky, na nohy hřejivé botičky a samozřejmě i čepičku a rukavičky.

Máte tak jistotu, že miminku bude teplo.

 

Termoobal na láhev

 

Maminky, které nekojí si připravují  pro miminko lahvičku s teplou vodou pro připravu kojeneckého mléka. Aby teplota vody alespoň chvíli vydržela, vložíme láhev do termoobalu. V dalších letech termoobal také poslouží pro udržení teploty připraveného čaje.

 

 

Rukávník ke kočárku

 

Aby vám nebyla zima na ruce, když budete vozit kočárek, určitě si pořiďte i rukávník na kočárek. Ochrání ruce před chladem, větrem, mrholením. Výhodou rukávníku je, že ruce jsou rychle v teple i bez rukavic. Snadno se připevňuje na rukojeť kočárku.

 

 

Teplá zavinovačka

 

Miminko bylo v bříšku v ideálním prostředí, kde bylo teplo a příjemně. Když jej zavineme do zavinovačky, bude cítit okolo sebe hřejivé, bezpečné prostředí, které jej uklidní. Skvělou volbou jsou oboustranné zavinovačky s Minky – vrstvou měkkého plyše, který miminko zahřeje.

 

 

Overálek, bodýčko a polodupačky

 

Ideálním oblečením na noc pro miminko narozené v zimě je overálek, který když oblečete, budou nožičky, ručičky a tělíčko příjemně zahřáté.Hlavní je, že se nevytahuje jako třeba kabátky a miminku nehrozí holá zádička. Velmi praktické jsou také polodupačky, které jsou do pasu a mají na konci ťapky, takže nožičky budou v teple.K polodupačkám je ideální bodýčko, které zapnete mezi nožičkami miminka.

 

 

Spací vak

 

Pro větší svobodu pohybu u miminek po prvním měsíci, jsou populární mezi maminkami také spací vaky.Snadno je zapnete, díky čemu se nemusíte obávat, že se miminko odkope.

 

 

Froté nebo flanelové prostěradlo

 

 

Do postýlky se hodí teplejší prostěradlo, ideální je froté nebo flanelové prostěradlo, které příjemně zahřeje.

 

 

Mantinel do postýlky

 

Skvělým doplňkem do postýlky je mantinel, který se upevňuje na boky postýlky. Můžete si zvolit takový, který bude ideálně pasovat do vaší postýlky. Mantinely ochrání miminko před průvanem, zimou, ale také před zraněním o boky postýlky. Zajímavé jsou polštářkové mantinely, které můžete libovolně upevňovat, ale také ty copánkové, které jsou poslední dobou velmi populární a oblíbené.

 

 

Povlečení do postýlky

 

V neposlední řadě musíme zmínit i povlečení do postýlky spolu s výplněmi, které patří k základní výbavě postýlky. Ale tyto doplňky budete potřebovat po celý rok.

Všechny tyto potřeby pro miminko si můžete pořídit v našem eshopu www.mujeobchod.cz

 

 

Určitě se již těšíte na příchod Vašeho miminka a my Vám přejeme, ať jste šťastní a zdraví!

 

a41111656b16645705backurkychlupata-kombineza-modrachlupata-kombineza-ruzovazavinovacka-hvezdicky-sede-na-bilem-na sedem-minkybooties-2047596_1280sada-do-kolebky-hvezdicky-sede-na-bilemdeka-minky-star_pink_grey-pink_